Avocat. Fost procuror şi ex-judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova (2001-2008).
A studiat Dreptul la Universitatea din Harkov. A activat în perioada 1985 până în 2001 procuror pe cauze excepționale la Procuratura Generală, ultima funcție deținută înainte de a părăsi sistemul a fost şef-adjunct al secției urmărire penală, responsabil şi de crima organizată şi de corupţie.
În 2001 a avut o stagiere în SUA. A povestit pentru Jurnal TV că vestea că a fost propus pentru postul de judecător la CEDO de către guvernarea comunistă a aflat-o fiind în America. Asta în ciuda unor speculații că nu oricine era nominalizat de guvern pentru acest post.
Din mai 2008 lucrează avocat în Biroul asociat de avocați Corect. În 2010-2012 a fost expert UE pentru reformarea justiţiei.
În ultimii ani a criticat magistrații şi procurorii moldoveni, care ar fi, potrivit lui, „profund corupți”, precum şi numirile politice ale procurorilor generali.
„Foarte mulţi judecători pur şi simplu sunt șantajabili. Se adună material compromițător împotriva domnilor judecători şi în cazul de necesitate acest material este pus pe masă şi de la domnul judecător se cere aplicarea măsurii corespunzătoare, altfel el poate să aibă nişte probleme foarte serioase cu serviciul”.
Cele mai cunoscute dosare ale sale sunt cele ale partidelor conduse de controversatul om de afaceri Renato Usatâi.
Partidul Popular Republican, al cărui președinte a fost ex-vicepremierul Nicolae Andronic, a desfăşurat în aprilie 2014 un congres ordinar la care formațiunea politică a fost redenumită în Partidul Nostru, iar Renato Usatîi a fost ales preşedinte al partidului. Ministerul Justiţiei a refuzat să înregistreze modificările în statutul formaţiunii aprobate la congres.
După ce a epuizat toate căile interne de atac, dosarul a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dar a fost respins.
Avocatul Stanislav Pavlovschi este apărătorul lui Renato Usatâi şi în cazul excluderii Partidului Patria din cursa electorală cu patru zile înaintea alegerilor din 30 noiembrie 2014. Şi acest dosar a ajus la CEDO. Potrivit lui Renato Usatâi, plângerea a fost acceptată spre examinare.
„Am încercat să găsesc cazuri similare în alte state din Europa, am în vedere cazul excluderii Partidului Patria din cursa electorală. Nu veţi găsi în altă ţară un astfel de incident decât în Germania fascistă”, declara Pavlovschi pentru ziarul Panorama.