România în doliu pentru victimele de la Club Colectiv

În România au fost decretarte trei zile de doliu național, după moartea a 27 de persoane, în noapte de vineri spre sâmbătă, în incendiul dintr-un club din București. Alte peste 180 de persoane au fost rănite, aproape 150 au rămas spitalizate, unele sunt în continurea în stare gravă.

Incendiul produs în Clubul „Colectiv”, care funcționa într-o fostă fabrică de încălțăminte, a fost provocat de artificiile aprinse în timpul concertului hard-rock de vineri seară. Potrivit ministrului de interne Gabriel Oprea la momentul producerii incendiului, în club se aflau între 300 și 500 de persoane.

Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat sâmbătă ca ancheta să se desfășoare cu maximă eficiență, după ce declarase că are indicii că locația nu trebuia folosită drept club și că nu fuseseră respectate reglementările legale „simple”. Premierul Victor Ponta a ordonat ca toate cluburile si discotecile din București să fie inspectate pentru a se vedea dacă respectă normele de securitate.

Parchetul General a început urmărirea penală pentru omor calificat și distrugere calificată, relatează Agerpres.

„Corupția ucide oameni” și „Stop ignoranței! România se trezește!” - sub aceste titluri sunt anunțate pentru astăzi evenimente de comemorare a victimelor de la clubul Colectiv,la București, Cluj, Galați, Târgoviște, Bacău, Iași. Manifestațiile sunt organizate prin Facebook.