Asociatia obşteasca „Parlamentul 90” organizeaza o conferinta de presa despre ce cred deputatii din primul Parlament al Moldovei, cel care a functionat intre 1990 pina in 1994, despre actualele evolutii politice din Moldova.
Comisia Electorala Centrala si Asociatia Promo-Lex continua seria de discutii electorale cu societatea civila cu o dezbatere despre finantarea partidelor politice.
Comunitatea femeilor ucrainene din Moldova organizeaza comemorarea victimelor Holodomorului, sub imboldul „Aprinde o lumînare!”
Pe plan international, la Belgrad se încheie Consiliul ministerial al OSCE, la care au participat joi atît secretarul de stat american John Kerry cât si ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Astazi secretarul de stat american John Kerry merge la Atena, iar premierul Marii Britanii David Cameron, la Sofia. Este destul de evident ca regiunea Balcanilor a reintrat pe harta de interes a comunitatii internationale.
La Viena are loc o reuniune a tarilor exportatoare de petrol OPEC.
Simbata Natiunile Unite consacra ziua… voluntariatului.
Duminica, in afara de sfintul Nicolae pentru pentru crestinii occidentali, este si Ziua fortelor armate ucrainene.
Desigur si astazi atentia lumii va fi indreptata spre Ankara si Moscova, unde joi schimbul de replici s-a radicalizat. Realatiile dintre cele doua tari s-au deteriorat dupa ce Turcia a doborit un avion de razboi rusesc la granita turco-siriana.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-un discurs: „Dacă cineva in Turcia crede ca dupa aceasta crima, pe care au comis-o ucigind pe unul dintre noi, pot sa treacă peste asta si sa ne azvirle nişte rosii sau să ne sperie cu restrictii in domeniul constructiilor sau in alte domenii, se înşeala amar. Le vom reaminti mereu de ceea ce ne-au facut. Si o sa le para rau de ceea ce au facut nu numai o dată. Si noi stim exact ce trebuie să facem!”
Raspunsul a venit iute de la Ankara, prin voce premierului Ahmet Davutoglu: „Relatarile din mediile de informatii rusesti despre ce s-a intimplat in ultimul timp, imi amintesc de tineretea ea. De masina de propaganda care a existat in timpul Razboiului rRce. In fiecare zi difuza o noua minciuna. Începusera sa creadă ei înşişi propriile lor minciuni si vroiau ca toata lumea sa le creada. Campania asta era cunoscută sub numele de „Minciunile Pravdei”. La 25 de ani dupa Razboiul Rece, în Rusia, practicile folosite de Uniunea Sovietică, pe care le credeam uitate, apar din nou, una după alta…”