PLDM vrea să numească noul candidat la funcția de premier - poziție criticată de PL și PD

Liderul democrat Marian Lupu a criticat din nou PLDM pentru că și-ar fi schimbat total poziția la negocierile pe care le-au convocat luni, susitinând că ar putea fi vorba și de „manevre”.

La conferința de presă care a urmat discuțiilor din 14 decembrie, Maria Lupu a cerut să se stabilească clar „formula” de alegere a premierului si formare a guvernului. PD insistă ca aceasta să fie în continuare împărțirea portofoliilor proporțional cu numărul de mandate parlamentare , la fel, candidatul la funcția de premier trebuie înaintat de „partidul ce mai puternic”.

În noiembrie, Marian Lupu fusese primul lider politic care a propus un premier „neafiliat politic”, idee la care a renunțat ulterior dar care a fost preluată pînă luni de PLDM.

Potrivit lui Marian Lupu, la negocierile de luni, PLDM ar fi anunțat că „ este dreptul partidului să nominalizeze premierului” și că PLDM isi „rezervă dreptul” ca aceasta candidatură să fie „apolitică sau foarte politică”.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu a confirmat declarațiile lui Marian Lupu despre schimbarea de poziție a PLDM.

Marian Lupu a mai anunțat că discuțiile , la care participă liberal-democrații, democrații, liberalii și reprezentanții grupului Leancă, vor fi reluate marți.