MAIE recomandă cetățenilor să se abţină de la călătorii în Ucraina din cauza „epidemiei de gripă”

Ministerul de externe de la Chișinău a recomandat cetăţenilor moldoveni să se abţină temporar de la călătoriile în Ucraina „în legătura cu apariţia unei epidemii de gripă” în țara vecină și confirmată de autoritățile de la Kiev, relatează agenția Moldpres. În cazul în care călătoriile în Ucraina nu pot fi evitate, cetățenii sunt atenționați „să ia măsuri de precauţie, să-și procure măşti de protecţie, să acorde o atenţie sporită igienei personale și să evite locurile aglomerate”.

Presa a relatat că în Ucraina, din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii au decedat deja mai mult de 70 de oameni, cele mai afectate de epidemie fiind regiunile Donețk, Rivnensk, Vinița, Herson, Cernigov și Kiev.

Administrația de la Tiraspol a anunțat că regiunea transnistreană s-ar afla în pragul unei epidemii de gripă, înregistrând în ultima săptămână, până marți, peste 3 mii de cazuri de infecții respiratorii acute – în creștere cu 40% - și 6 cazuri de gripă.

La Chișinău, Centrul de Sănătate Publică a anunțat marți că în perioada 18-24 ianuarie în capitala moldoveană s-au înregistrat peste 2 200 de cazuri noi de infecții respiratorii acute – în creștere cu 7% față de săptămâna precedentă și 8 cazuri de gripă.