OPERA...ţiunea Butuceni. A început numărătoarea inversă (1) FOTOGALERIE

vasile-botnaru-blog-2016

Dacă aş fi ştiut limba şopârlelor, astăzi aş fi auzit replicile lor nemulţumite adresate lui Anatol Botnaru, directorul Pensiunii ECO-RESORT „Butuceni”, cel care a dat peste cap viaţa acestor reptilele inofensive. Dar şi a multor săteni prinşi în şi de vârtejul viitorului eveniment.

În cele 72 de ore care au mai rămas până la deschiderea oficială a Festivalului „DescOPERĂ” (spectacole de operă în aer liber) de la Butuceni în amfiteatrul natural din lunca Răutului urmează să fie amenajată o scenă, cu intervenţii minime în solul aşezat ca untul pe pâine, peste pietroaele calcaroase.

OPERA...ţiunea Butuceni. A început numărătoarea inversă

Lumini, boxe, locuri pentru spectatori, urne de gunoi, adăposturi pentru vreme ploasă. Toate roiesc în capul lui Anatol Botnaru, care funcţionează în regim de centrală nucleară. Pentru ca eforturile sale să nu fie zadarnice, el a cerut ajutorul presei de care depinde, în mare măsură dacă la spectacolele din zilele de 3,4 şi 5 iunie va veni publicul.

Cu riscul de a fi prins de o burniţă ori chiar de o ploaie zdravănă. În schimb va fi recompensat cu Strauss şi Verdi, în interpretarea TNOB “Maria Bieșu”.