Jens Stoltenberg cere din nou Rusiei să înceteze sprijinul pentru separatiștii proruși din estul Ucrainei și să-și „retragă forțele și echipamentele militare” inclusiv din Crimeea

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, din nou, miercuri, Rusiei, să înceteze sprijinul pentru separatiștii proruși din estul Ucrainei și să-și „retragă forțele și echipamentele militare” , inclusiv din Crimeea anexată în martie 2014.

Rusia a negat mereu că ar sprijini direct milițiile separatiste din estul Ucraina, iar la negocierile de pace de la Minsk, de anul trecut, a afirmat că ar fi funcționat ca „mediator”.

Jens Stoltenberg a făcut această declarație miercuri, la Bruxelles, la încheierea reuniunii de două zile a miniștrilor apărării din țările NATO, care s-au întâlnit și cu omologu, lor ucrainean Stepan Poltorak. Secretarul general NATO a mai declarat că la apropiatul summit al Alianței, participanții își vor exprima „sprijinul ferm (...) pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”. La Varșovia, în marginea summitului, liderii țărilor Nato se vor întâlni cu președintele ucrainean Petro Poroșenko. Reuniunea la nivel înalt va avea loc între8 și 9 iulie.