Bulgaria respinge ideea creării unei flote la Marea Neagră în formatul propus de România

Bulgaria respinge ideea creării unei flote la Marea Neagră în formatul propus de România, a declarat premierul Boiko Borisov, joi, la Sofia, într-o declarație de presă comună cu președintele Rosen Plevneliev și ministrul apărării, Nikolai Nencev, relatează agenția BTA.

Borisov a precizat că poziția Bulgariei a fost exprimată miercuri la întâlnirea pe care a avut-o împreună cu președintele Plevneliev, cu șeful statului român, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Bulgaria, relatează Agrepres.

La rândul său, președintele Rosen Plevneliev a declarat că România a venit cu o nouă inițiativă de cooperare regională de apărare în Marea Neagră pe care Bulgaria o va sprijini „doar într-un format NATO”. Plevneliev a explicat că este vorba numai de o structură de instruire și a cerut presei să înceteze să mai scrie despre „construirea unei flote împotriva cuiva”.

Miercuri, pe 15 iunie, agenția Novinite relata că Bulgaria este pregătită să ia parte la brigada terestră multinațională a NATO în România și că această disponibilitate fusese prezentată de ministrul apărării Nencev într-o discuție la Bruxelles cu omologul său român Mihnea Motoc.