Un ziar în fiecare seară: Observatorul de Nord din Soroca

Invitatul de astăzi este Victor Cobăsneanu

„Fiind și noi într-un pas cu viața și mai lăsând la o parte politica și toate ingredientele ei, de data aceasta, cap de afiș, avem un material din zona sportului pentru amatori. După ce profesioniștii de la echipa soroceană Dava s-au înglodat rău de tot în mlaștina celui de-al treilea eșalon al fotbalului moldovenesc, echipa de amatori a raionului a câștigat Cupa Republicii Moldova, după o victorie în meciul decisiv, jucat cu formația de la Cahul, și încheiată cu rezultatul de 4-1. Astfel, au primit dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Cupa UEFA regională 2016-2017.

Your browser doesn’t support HTML5

Un ziar în fiecare seară: Observatorul de Nord din Soroca

Fără îndoială va stârni interes un interviu cu tânăra soroceană Iulia Jidcov, care învață în prezent la filiala din Riga a Școlii Economice din Stockholm. Fiind într-o vizită de lucru în Letonia, corespondentul nostru s-a întâlnit cu absolventa Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca, care a povestit cititorilor despre studiile și viața din Riga, dar și despre dorul de casă și dorința de a reveni la Soroca.

Avem și un material despre fila tragică din istoria Basarabiei - 28 iunie 1940. Autorul unui material la acest subiect este Vitalie Lipovanciuc, membru al Asociației Istoricilor din Republica Moldova.

Remarcăm că de data această am pregătit cititorilor un cadou - o hartă turistică.”