Anchetatorii olandezi ai incidentului prăbușirii în Ucraina de est a avionului MH17 în 2014 cer Rusiei informații suplimentare

Anchetatorii olandezi însărcinați să stabilească responsabilitatea în prăbușirea zborului MH17 Malaysia Airlines au cerut Rusiei să furnizeze informații suplimentare radar pentru a determina originea tirului care a provocat prăbușirea avionaului a anunțat joi justiția olandeză, Rezultatele preliminare ale acestei anchete penale asupra autorilor tirului vor fi publicate la toamnă. La 17 iulie 2014, în estul Ucrainei a fost doborât un Boeing 777, cu 298 de persoane la bord. Majoritatea victimelor erau cetățeni olandezi.
Moscova a declarat că nu deține „informațiile radar originale" cerute de olandezi, care ar ajuta la stabilirea precisă a locului de unde a fost trasă racheta sol-aer ce a doborât avionul. O anchetă internațională privind cauzele prăbușirii, coordonată de Biroul olandez de anchetă pentru securitate (OVV), a afirmat în octombrie 2015 că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip BUK de fabricație rusă dintr-o zonă controlată de separatiștii pro-ruși, dar nu i-a identificat pe autorii tirului.