Partidul Popular European reacționează la decizia desemnării unui candidat unic pro-european la Chișinău

Joseph Daul

Joseph Daul îl critică pe Iurie Leancă.

Liderul grupării de partide de centru-dreapta din Parlamentul European, Joseph Daul, a salutat desemnarea Maiei Sandu drept candidat comun „pro-european” la alegerile de la 30 octombrie și l-a îndemnat pe Iurie Leancă să iasă din cursă și să o sprijine și el, așa cum a făcut Andrei Năstase.

„O sprijin pe deplin pe Maia Sandu ca pe singurul candidat pro-european de centru-dreapta care poate reprezenta și poate lupta pentru toți moldovenii”, a scris pe Twitter liderul Partidului Popular European.

Tot sâmbătă, într-o declarație de presă pe pagina de net a PPE, parlamentarul european l-a acuzat pe Iurie Leancă că nu și-a respectat promisiunea făcută delegației PPE în mai, anul acesta, de a se înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului comun.

„O tabără de centru-dreapta divizată aduce beneficii numai pro-rușilor și oligarhilor care n-au nici un interes ca Moldova să fie prosperă și democratică”, se spune în declarație.

Mesajul a venit după ce Partidul Platformei DA a anunțat sâmbătă că liderul său Andrei Năstase se retrage din cursă și o va sprijini în campanie pe Maia Sandu. Tot sâmbătă PLDM a anunțat oficial că o sprijină în campanie pe fosta ministră a educației.