Numărătoarea continuă...

Datele preliminare prezentate pe site-ul oficial al CEC după centralizarea informațiilor din 99,42% din secții îl arată pe Igor Dodon cu 48,23% și Maia Sandu cu 38,42% din voturi.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a prezentat un bilanț preliminar al alegerilor prezidențiale de duminică, în care a vorbit despre prezența la urne și profilul alegătorilor, dar a evitat să spună câte voturi a obținut fiecare candidat, sau să confirme că va avea loc turul doi.

Vorbind la o conferință de presă azi dimineață, Russu a spus că CEC mai așteaptă procesele verbale în original din partea tuturor birourilor electorale ale secțiilor de votare, care trebuie să ajungă în maxim 48 de ore.

Datele preliminare prezentate pe site-ul oficial al CEC după centralizarea datelor din 99,42% din secțiile de votare arată că liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a obținut 48,23%, fiind urmat de Maia Sandu, Partidului Acțiune și Solidaritate cu 38,42%. Dacă aceste rezultate se confirmă, Dodon și Sandu se vor întâlni în turul doi de scrutin, pe 13 noiembrie.

Nici unul dintre ei nu a vorbit încă presei după aflarea rezultatelor actualizate. Președinta CEC a mai spus la conferința de azi dimineață că prezența la urne a fost duminică de 49,03%, iar numărul femeilor care au votat a fost cu câteva procente mai mare decât cel al bărbaților. Cea mai redusă prezență la urne s-a înregistrat printre bătrânii de peste 71 de ani și tineri cu vârste între 18 și 25 de ani.