În Franța a fost reținut un bărbat suspectat de pregătirea unui atac terorist în noaptea de revelion

Poliția franceză a arestat în sud-estul țării unui bărbat suspectat de pregătirea unui atac terorist în noaptea de revelion, transmite Radio France International. După atacurile din noiembrie 2015, în Franța a fost introdusă starea de urgență ce permite serviciilor speciale să rețină oameni și să facă percheziții fără decizia unui tribunal.

Tot miercuri, mai devreme, în Germania poliția l-a reținut pe un posibil complice al lui Anis Amri - tunisianul care se presupune că a comis atacul terorist asupra unui târg de Crăciun la Berlin în 19 decembrie. Potrivit Spiegel, cetățeanul tunisian în vârstă de 40 de ani este locuitor al capitalei germane.

Pe 19 decembrie, un camion a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din centrul Berlinului, ucigând 12 persoane și rănind alte 48. Responsabilitatea pentru atac și-a asumat-o gruparea teroristă Statul Islamic. Suspectul, un refugiat din Tunisia, Anis Amri, a fost împușcat de poliția italiană, la Milano, la câteva zile după atac. Autoritățile germane sunt în căutarea complicilor atacatorului.