Jeff Sessions, candidat la funcția de ministru al justiției în SUA, s-a angajat să protejeze drepturile minorităților și ale afroamericanilor

Jeff Sessions la audierile din Senat

Senatorul republican Jeff Sessions, candidat la funcția de ministru al justiției în noua administrație americană, s-a angajat să protejeze drepturile minorităților și mai ales ale afroamericanilor. Sessions, senator de Alabama, este contestat între altele pentru declarațiile cu tentă rasistă făcute în trecut.

Senatul a început marți audierea candidaților propuși de președintele ales Donald Trump. Tot marți va fi audiat și generalul în retragere John Kelly, propus la conducerea Departamentului pentru Securitate Internă. Săptămâna aceasta sunt programate nouă audieri, între care a lui Rex Tillerson, candidat la funcția de Secretar de stat și James Mattis, propus pentru funcția de ministru al apărării.

În cazul lui Tillerson, fost director general la ExxonMobile, audierile s-ar putea concentra pe posibile conflicte de interes ce decurg din activitatea sa la conducerea concernului energetic și legăturile strânse cu Rusia lui Vladimir Putin.