Senatul american îl audiază astăzi pe Rex Tillerson, candidat la funcția de secretar de stat (Video)

Rex Tillerson

Astăzi, în Senatul american, este audiat Rex Tillerson, candidat la funcția de Secretar de stat, care în discursul de deschidere își va exprima îngrijorarea față de strategia Rusiei în lume și va insista ca NATO să fie alertată la pericolul reprezentat de o Rusiei ce vrea să se reafirme pe scena internațională.

Echipa de tranziție a președintelui ales a dat publicității textul discursului de deschidere pe care Tillerson îl pronunță la audieri, în care el va explica și motivele pentru care Donald Trump dorește îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

„Alianții noștri din NATO au toate motivele să fie îngrijorați de o Rusie care vrea să se reafirme” va declara Tillerson, potrivit textului făcut public. Dar el va ataca și administrația Obama afirmând că aceste evoluții negative se datorează „absenței” de pe scena diplomatică a fostei administrații. „Rusia trebuie să știe că ne vom respecta angajamentele față de aliații noștri, așa cum Rusia trebuie să răspundă pentru faptele sale”, mai este scris în textul discursului lui Tillerson.