Un voleibalist rus a fost dat jos din avion la Samara din cauza picioarelor prea lungi

O stewardesă a companiei „Pobeda”

La Samara, poliția rusă l-a dat jos din avionul companiei „Pobeda” pe voleibalistul Aleksandr Kimerov. Sportivul rus, cu înălțimea de 2,15 metri, s-a așezat pe un alt loc liber din avion decât cel indicat în bilet. Jurnalistul Petr Kondakov a publicat în Facebook o înregistrare video cu incidentul de la bordul avionului.

Faptul că voleibalistul s-a mutat cu locul nu i-a plăcut unei stewardese, care s-a plâns comandantului navei că picioarele prea lungi ale sportivului ar fi un obstacol pentru mișcarea liberă a însoțitorilor de bord. Pilotul a chemat poliția și, în pofida protestelor pasagerilor, Kimerov a fost dat jos din avion.

Incidentul a avut loc pe 12 martie, dar a devenit cunoscut după câteva zile. În internet a fost publicată o petiție pentru concedierea stewardesei, întrucât, în opinia semnatarilor, ea ar fi lezat „onoarea cunoscutului sportiv”. Reprezentanți ai clubului „Fachel” pentru care joacă Aleksandr Kimerov au declarat agenției TASS că nu vor da în judecată compania aviatică, dar așteaptă scuze oficiale.

Potrivit regulilor companiei, pasagerii nu au voie să-și schimbe locul fără permisiune. Compania low cost „Pobeda” activează din anul 2014. La începutul lunii martie, directorul companiei, Andrei Kalmîkov, a declarat că buzunarele fotoliilor de pasageri vor fi cusute, pentru a economisi timpul necesar pentru curățenie în avioane. Anterior, Kalmîkov a mai spus că angajații companiei vor învăța elemente de arte marțiale - sambo și judo – ca să se apere de pasagerii agresivi.