Serviciul german de informații interne se așteaptă la noi atacuri cibernetice împotriva unor politicieni înainte de alegerile din septembrie

Hans-Georg Maassen

Serviciul german de informații interne BfV se așteaptă la noi atacuri cibernetice îndreptate împotriva unor politicieni și oficialități guvernamentale germane înainte de alegerile generale din 24 septembrie, a declarat joi șeful serviciului, Hans-Georg Maassen. El a precizat că serviciul său a contracarat deja atacuri repetate împotriva serverelor Uniunii Creștin-Democrate, partidul cancelarului Angela Merkel. Maassen a mai declarat că autoritățile germane sunt în alertă, având în vedere atacurile cibernetice ale hackerilor ruși în timpul campaniei electorale de anul trecut din Statele Unite. În mai 2015, camera inferioară a Parlamentului, Bundestagul, a fost ținta unui atac cibernetic masiv, pus pe seama unui grup de hackeri ruși.

Maassen a lăsat de înțeles că președintele rus Vladimir Putin și aliații acestuia ar putea folosi datele obținute prin atacurile cibernetice pentru a influența alegerile din septembrie, dar, a spus el, „decizia va fi una politică […] care, cred, va fi luată la Kremlin”.