Explozie la Manchester: cel puțin 19 morți și peste 50 de răniți

Arena din Manchester, zona caselor de bilete unde a avut loc explozia, 23 mai 2017

La Manchester, în nord-vestul Marii Britanie, cel puțin 19 persoane au fost ucise de o explozie care a avut loc la sfârșitul unui concert pop. Peste 50 de persoane au fostă rănite, relatează BBC citând surse locale. Explozia a avut loc un concert al cântăreței americane Ariadna Grande, la care veniseră mulți adolescenți și copii cu familia așa că este de așteptat ca printre victime să fie mulți tineri, relatează BBC.

Explozia s-a petrecut în zona caselor de bilete, într-un hol care făcea legătură cu una din principalele stații de metro din oraș. Poliția pleacă de la premiza că ar fi putut fi un atentat terorist, teză care nu a fost asumată oficial. Pentru moment, nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.

Forțele de poliție la locul exploziei din Manchester, Marea Britanie, 23 mai 2017

Potrivit unor surse medicale, răniții sunt tratați pentru „răni produse de șrapnel”.

Premierul Theresa May și-a exprimat compasiunea pentru victimele și familiile lor care, potrivit poliției, a declarat premierul, „par să fi fost ținta unui groaznic atac terorist”. Experți ai forțelor anti-teroriste s-au adunat la Londra pentru a coordona ancheta, iar guvernul se reunește în această dimineață într-o ședință de urgență.

Premierul britanic Theresa May , 17 mai 2017

Partidul Conservator al premierului May și-a suspendat campania electorală pentru alegerile generale din 8 iunie. Exemplul a fost urmat și de celelate partide, reatează agențiile internaționale de presă.

„Arena Manchester”, locul exploziei, în această dimineață:

Dacă explozia de la Manchester se dovedește un atac terorist ar fi cel mai devastator atac de acest fel din Marea Britanie, din 2005, când la Londra au fost ucise 52 de persoane, precizează BBC.

Între timp, postul de televiziune CNN citează surse din serviciile americane de informații care susțin că explozia ar fi putut fi provocată de un terorist sinucigaș.