Atacuri teroriste sîngeroase la Londra soldate cu victime (Video)

Poliția britanică sosită la locul incidentului de pe London Bridge (REUTERS/Hannah McKay)

La Londra, în Marea Britanie, în cursul serii de duminică au avut loc mai multe incidente sîngeroase. Un prim atac a fost comis cu o mașină ce a intrat cu viteză mare pe Podul Londrei, rănind mai multe persoane, între care patru grav. Alte două atacuri au fost semnalate în vecinătate, în Piața Borough, unde într-un restaurant și într-un pub, atacanți necunoscuți ar fi înjunghiat mai multe persoane.

BBC a anunțat imediat după incident că mai mult de o persoană ar fi fost ucisă. Potrivit primelor informații, forțele de poliție britanice sosite imediat la fața locului, sînt în căutarea a trei oameni înarmați.

Premierul Theresa May, revenită din campania electorală, a anunțat convocarea unei reuniuni de urgență a cabinetului de securitate și a spus că este cercetată o pistă teroristă. „Este o anchetă ce se desfășoară cu viteză. Vreau să-mi exprim imensa gratitudine poliției și servicilor de urgență care se afla la fața locului. Gîndurile noastre sînt alături de cei surprinși în aceste evenimente teribile”.

La ora 2:00 noaptea poliția londoneză a confirmat că este vorba de acte de terorism, anunțînd și că, după toate aparențele, un alt incident în zona Vauxhall, nu ar fi în relație cu cele de pe London Bridge și Piața Borough.