Sancțiunile împotriva Rusiei nu vor fi relaxate până la rezolvarea „problemelor din Ucraina și Siria”, declară președintele Donald Trump

Președintele american Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin, G20, Hamburg, 7 iulie 2017

Președintele american Donald Trump a dat duminică asigurări că sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi relaxate atât timp cât situațiile din Ucraina și Siria nu vor fi rezolvate, relatează agențiile internaționale de presă.

„Sancțiuni nu au fost discutate în cursul întrevederii cu președintele Putin”, a scris Donald Trump pe Twitter. „Nu se va face nimic până nu sunt rezolvate problemele din Ucraina și Siria”.

Vineri, Donald Trump a avut prima întrevedere directă cu președintele rus Vladimir Putin, în marginea summitului G20 de la Hamburg, la care au decis o încetare a focului în sud-vestul Siriei. Armistițiul a intrat astăzi în vigoare, iar respectarea lui, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, va fi asigurată de poliția militară rusă cu colaborarea „Americii și a Iordaniei”.

Tot prin mesaje pe Twitter, președintele american a declarat că „este timpul să mergem înainte și să lucrăm într-un mod constructiv cu Rusia" și că omologul său rus Vladimir Putin „a negat categoric" orice implicare în alegerile prezidențiale americane din 2016. „Am abordat serios problmema de două ori”, a scris Trump și președintele rus „a negat ferm” orice amestec. „Opinia mea mi-am exprimatat-o deja...”, a mai scris Trump.