„Nu vrem sa fim o nație de hoți!“ (VIDEO)

Proteste anti-PSD și anticorupție la București și la Cluj.

Mai multe zeci de persoane demonstrează la București împotriva Partidului Social-Democrat și împotriva corupției.

Demonstrația a început în Piața Victoriei din fața sediului guvernului, unde protestatarii purtau portrete ale filantropului american George Soros și formularea #Rezist, care a fost leit-motivul amplelor demonstrații de protest împotriva Ordonanței 13 din lunile ianuarie și februarie.

Soros a fost acuzat recent de liderul PSD Liviu Dragnea că ar avea ceva cu el însuși și cu formațiunea politică pe care o conduce.

[Omul de afaceri și filantropul american a finanțat la începutul anilor 1990 mișcările pro-democrație din fostele state comuniste din estul Europei, prin intermediul fundației Soros pentru o Societate Deschisă, dar în anii din urmă e considerat în țara sa natală Ungariei dușmanul promotorilor așa-numitului iliberalism, o doctrină inventată de premierul ungar Viktor Orban, care se pronunță împotriva Uniunii Europene].

Cîteva zeci de mașini cu forțe de ordine sunt parcate in jurul Pietei Victoriei, unde lumea a început să se strîngă sub lozinca „Nu vrem sa fim o nație de hoți!“.

După protestul din Piața Victorei, demonstranții au pornit în marș spre sediul central al Partidului Social Democrat din București.

Marșul spre sediul PSD nu a fost aprobat de Primăria Generală a Bucureștiului, condusă de Gabriela Firea, de la PSD.

O deomnstrație organizată sub genericul „Corupția ucide” are loc și la Cluj: