Igor Dodon i-a vizitat pe pacificatorii ruși de la punctul de control de la Varnița și contingentul pacificatorilor moldoveni

Igor Dodon, dând mâna cu un pacificator rus

Președintele Igor Dodon a dat mâna și a vorbit cu un militar rus la punctul de control al forțelor de menținere a păcii de la Varnița, spunând într-o postare ulterioară pe Facebook că operaţiunea de pacificare în formatul existent trebuie să se desfășoare în continuare.

Președinția a publicat pe site-ul său fotografii și o înregistrare video în care Dodon poate fi auzit întrebând-ul dacă există „provocări” pe militarul rus, care îi dă onorul.

Un comunicat al președinției precizează că Dodon a vizitat și Compania infanterie independentă a Forţelor de Menţinere a Păcii a Republicii Moldova dislocată în satul Varniţa. „Nimeni nu este în drept să împiedice rotaţia programată a pacificatorilor şi executarea sarcinilor ce le revin acestora privind menţinerea păcii în regiune”, se spune în comunicat.

Vizita lui Dodon în zona de securitate de pe Nistru are loc la o zi după ce a criticat cererea adresată de guvernul moldovean Națiunilor Unite să pună în discuție la Adunarea Generală din septembrie chestiunea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană.