Premierii Moldovei și Ucrainei au semnat la Chișinău un acord privind deschiderea punctelor de control mixt la frontieră

Pavel Filip și Volodimir Groisman la aeroportul Chișinău.

Premierul Ucrainei Volodimir Groisman a semnat la Chișinău împreună cu omologul său moldovean Pavel Filip un acord privind deschiderea punctelor comune de control la frontieră, inclusiv pe segmentul transnistrean. La conferința de presă comună a celor doi premieri, Pavel Filip a amintit că Moldova și Ucraina au deschis deja, în iulie anul acesta, în un prim punct de control mixt la Pervomaisk-Cuciurgan.

Potrivit lui, „acest lucru s-a dovedit a fi foarte benefic” și pentru locuitorii și pentru agenții economici din regiunea transnistreană, în ciuda „îngrijorărilor” exprimate de administrația de la Tiraspol. „Mai puține proceduri birocratice și mai puțin timp petrecut în vamă”, a menționat premierul.

Pavel Filip a spus că a mai discutat cu omologul său despre recunoașterea reciprocă a proprietăților, finalizarea procedurii de demarcare a frontierei și despre procesul de funcționare a complexului hidroenergetic de la Novodnestrovsk.