Senatori americani au criticat compania Facebook pentru plasarea publicității rusești pe rețeaua sa socială (VIDEO)

Your browser doesn’t support HTML5

Facebook, Twitter și Google despre cum acționează „trolii ruși”

Senatori americani au criticat compania Facebook și alți lideri în domeniul social media pentru faptul că nu au reușit să prevină presupuse abuzuri ale operatorilor ruși în timpul campaniei electorale din SUA de anul trecut.

„De ce a fost nevoie de 11 luni ca Facebook să vină să ne ajute să înțelegem scopul acestei probleme?”, i-a întrebat senatorul democrat Chris Coons pe reprezentanții Facebook, Twitter și Google, în timpul audierilor de marți din comisia juridică a Senatului american.

Coons s-a referit la informațiile difuzate în ajun de Facebook potrivit cărora aproape jumătate din votanții americani ar fi putut viziona postările și reclamele finanțate de Rusia pe această rețea, înaintea alegerilor, menite să le influențeze votul. Majoritatea acestor mesaje ar fi avut un conținut legat de divizarea societății.

„Ei folosesc rețelele noastre, prieteniile noastre, familiile, precum și prejudecățile și punctele de vedere împotriva noastră, a declarat senatorul democrat Sheldon Whitehouse.

Un alt senator democrat, Al Franken, a cerut să afle de ce Facebook nu și-a dat seama decât recent că o reclamă plătită în ruble rusești aparține unor operatori ruși.

Consilierul general al Facebook, Colin Stretch, a recunoscut că compania ar fi trebuit să observe abuzurile și să facă mai mult pentru a le preveni. El a numit reclamele rusești „condamnabile” și „scandaloase” pentru că s-au axat pe adâncirea diviziunilor dintre americani pe teme rasiale și de imigrație.