Vladimir Plahotniuc este acuzat de Vitalie Proca într-un interviu cu Jurnal TV de a fi fost comandatarul asasinării bancherului Gherman Gorbunțov

Jurnal TV a dat publicitatii un interviu cu cetateanul moldovean Vitalie Proca, condamnat de o instanta de la Bucuresti pentru un omor savarsit pe teritoriul României. În cursul interviului, Proca recunoaste implicarea sa intr-o tentativa de omor al carei tinta a fost bancherul Gherman Gorbunţov care se ascundea, după spusele sale, la Londra, de razbunarea fostilor asociați înșelați de el.

Proca afirma ca asasinarea bancherului ar fi fost pusa la cale de politicianul moldovean Vladimir Plahotniuc. Vitalie Proca face trimitere la probe indirecte care l-ar inculpa pe politicianul democrat, afirmand că ar dispune şi de alte probe. Politicianul vizat în dezvăluirile lui Proca nu a comentat interviul dat pe post de Jurnal TV. În urmă cu câteva zile Procuratura de la Chişinău a prezentat propria versiune a tentativei de asasinare a bancherului Gorbunţov, declarându-l drept comanditar pe Renato Usatâi, liderul formaţiunii «Partidul Nostru» şi primar de Bălţi, care se află în Rusia pe motiv că nu are încredere în justiţia din Republica Moldova.