Președintele român Klaus Iohannis și liderul parlamentului Andrian Candu printre demnitarii care au adus un omagiu Regelui Mihai la Castelul Peleș

Funeraliile Regelui Mihai, Castelul Peleș, Sinaia 13 dec 2017

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus din Elveția în România. După aterizarea avionului special, în toată țara au fost trase clopotele. Pentru câteva ore, sicriul este depus la Palatul Peleș, la Sinaia. Aici, familia regală a primit condoleanțe din partea președinției României și Republicii Moldova, a guvernelor și parlamentelor celor două țări, precum și a corpului diplomatic. Ceremoniile funerare se vor desfășura timp de trei zile, pînă sîmbătă.

Funeraliile Regelui Mihai, Castelul Peleș, Sinaia, 13 decembrie 2017

Reporterul Radio Europa Liberă, Sorin Șerb, s-a aflat la Sinaia, unde a stat de vorbă cu mai mulți trecători.

Your browser doesn’t support HTML5

Funeraliile regelui Mihai - voci din Sinaia, în așteptarea cortegiului, la Palatul Peleș

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primul demnitar care a depus o coroană la sicriul Regelui, fiind urmat de liderii Parlamentului și membri guvernului.

Din partea Republicii Moldova, la Castelul Peleș a prezent președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a depus o coroană de flori în faţa intrării principale a Castelului, după care a semnat în cartea de condoleanţe, relatează Agerpres. Din delegația parlamentară moldovenească a făcut parte și fostul premier, actual lider la Partidului Popular, Iurie Leancă.

Tot miercuri, primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, aflat sub control judiciar, a primit și el dreptul de a pleca în România pentru a participa la funeralii, în pofida obiecțiilor procurorului de caz, Dumitru Robu.

Funeraliile Regelui Mihai, Castelul Peleș, Sinaia, 13 decembrie 2017

Astăzi, zn cursul serii, sicriul Regelui Mihai va fi dus la Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal. Miercuri seară, joi și vineri, publicul va putea aduce un ultim omagiu Regelui Mihai. Sâmbătă, după slujba de la Catedrala Patriarhală, va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş.