Preşedintele Igor Dodon spune că relaţiile sale cu autorităţile de la Kiev ar urma să se amelioreze

Igor Dodon

Preşedintele Igor Dodon a declarat, în cadrul talk-show-ului ÎN PROFUNZIME de la PRO TV Chişinău, că relaţiile sale cu autorităţile de la Kiev ar urma să se amelioreze, acest obiectiv fiind pus în sarcina consilierilor săi.

Întrebat de Europa Liberă dacă şi-a revăzut atitudinea îngăduitoare faţă de ocuparea Crimeii de către Rusia, preşedintele moldovean a spus că declaraţiile sale la acest subiect din timpul campanei electorale ar fi fost răstălmăcite şi nu mai sunt de actualitate.

Solicitat să declare tranșant dacă consideră Crimeea teritoriu ucrainian sau aparţinând Rusiei, Dodon a evitat răspunsul.

În aceiași emisiune, Igor Dodon a spus că piața Uniunii Europene nu ar fi compensat pierderile Moldovei, după înrăutățirea relațiilor economice și comerciale cu Federația Rusă. În opinia lui Dodon, Acordul de Asociere și crearea Zonei de Liber Schimb cu Uniunea Europeană ar fi dus la pierderea pozițiilor pe piețele tradiționale din țările CSI, provocând un prejudiciu enorm economiei moldovenești.

„Dacă nu vom relansa parteneriatul strategic cu partenerii noștri tradiționali, noi pur și simplu nu vom supraviețui”, a spus Igor Dodon.