În regiunea transnistreană vor fi deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federaţia Rusă

În regiunea transnistreană vor fi deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federaţia Rusă din 18 martie, cu două secții mai multe decât la alegerile anterioare, iar administrația de la Tiraspol a primit indicații să acorde susținere maximă ambasadei Federaţiei Ruse, cu sediul la Chişinău, în pregătirea acestor alegeri. Liderul separatist Vadim Krasnoselski a semnat un decret prin care executivul regiunii este obligat să pună la dispoziția comisiilor electorale organizate de ambasada rusă transport, sedii, precum și echipamentele electronice necesare în procesul votării. Comisia electorală din regiune va acorda susținere în organizarea votării, iar mass de stat este obligată să informeze populația despre organizarea alegerilor președintelui rus pe teritoriul controlat de Tiraspol. Internele și securitatea vor avea grijă de ordinea publică și buna desfășurare a alegerilor.

În cadrul unei ședințe de lucru organizate de executivul transnistrean, șefa Comisiei electorale regionale, Elena Gorodețkaia, a declarat că pe lângă secțiile de votare fixe vor fi organizate și urne mobile. „Sarcina noastră este de a asigura condiții pentru participarea la votare a cât mai mulți dintre oamenii în etate și bolnavi, care pot vota doar acasă sau care locuiesc la sate”, a spus Gorodețkaia.

Rusia spune că are în regiunea transnistreană 180 mii de cetățeni, dintr-o populație estimată de statisticile oficiale de la Tiraspol la peste 475 mii. Chişinăul susține că în regiunea transnistreană nu ar locui mai mult de 350 mii de persoane.