Ceremonii de comemorare la Moscova și Washington a fostului opozant rus Boris Nemțov

Susținătorii, prietenii și familia fostului opozant rus Boris Nemțov comemorează astăzi împlinirea a trei ani de la asasinarea acestuia, pe 27 februarie 2015. La o ceremonie de comemorare organizată la Centrul Saharov din Moscova au participat mai mulți politicieni de opoziție, inclusiv candidații prezidențiali Grigori Iavlinski și Ksenia Sobciak. Și-au trimis reprezentanții mai multe ambasade străine, inclusiv cea a Suediei și Lituaniei. În orele serii urmează să aibă loc un miting pe podul din apropierea Kremlinului unde a fost asasinat cunoscutul critic al președintelui rus Vladimir Putin.

La Washington, autoritățile locale din capitala americană inaugurează oficial astăzi noua denumire a segmentului de stradă unde este amplasată ambasada Federației Ruse, care se va numi Boris Nemtsov Plaza.

Duminică, mii de oameni au participat la o demonstrație, la Moscova, în memoria lui Nemțov.

Pentru asasinarea opozantului au fost condamnați la perioade îndelungate de închisoare cinci bărbați originari din Cecenia. Dar rudele și prietenii lui Nemțov spun că nu au fost condamnați comanditarii crimei, care ar fi fost ordonată la nivel înalt.