Kiev: Nadia Savcenko a fost exclusă din comisia parlamentară de securitate, după ce a fost acuzată de pregătirea unui atac terorist

Nadia Savcenko la SBU, pentru interogatoriu

În Ucraina, deputata Nadia Savcenko, fostă deținută a Rusiei, a fost dată afară din comisia parlamentară pentru securitate națională și apărare, după ce a acuzat mai mulți lideri ucraineni de diferite crime.

Fosta aviatoare militară le-a spus jurnaliștilor că spicherul Radei Supreme Andriy Parubiy ar fi fost implicat în uciderea demonstranților în timpul protestelor Euromaidan din februarie 2014 și că ar fi protejat de procurorul general, Iuri Luțenko.

Ea a făcut declarația la sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei, SBU, înainte să fie interogată în calitate de martor în cazul unor presupuse atacuri armate plănuite la Kiev.

Procurorul general Luțenko le-a spus deputaților că Savcenko ar fi fost implicată în plănuirea atacurilor. Savcenko a devenit deputată la eliberarea din închisorile din Rusia, unde a petrecut 22 de luni, după ce a fost capturată de forțele separatiștilor pro-ruși în 2014, în zona luptelor din estul Ucrainei.