„Vrem Europa, Nu dictatură!”, noi proteste în România - incidente la București (VIDEO)

În România mai multe organizații civice au organizat, prin rețelele de socializare, noi proteste la București și în alte orașe, sub deviza „Vrem Europa, Nu dictatură!”.

La București, în Piața Victoriei, protestau în jur de șapte mii de persoane în jurul orei 21.00, relatează agențiile de presă.

Au avut loc și ciocniri izolate între jandarmi și unii protestatari , în zona microbuzului protestatarilor parcat permanent în Piață. Mai mulți protestatari au fost reținuți, momente surprinse de corespondenta Europei Libere, Sabina Fati:

Printre inițiatorii protestelor de sâmbătă se numără Rezistența, Insistăm, Reset, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Declic, Uniți Salvăm, Corupția Ucide, Umbrela Anticorupție Cluj, Aradul Civic. Proteste similare au fost anunțate și de mai multe organizații românești din diaspora.

Romania - Proteste anticorupție la București, incidente cu jandarmii

Potrivit apelului postat pe reţelele de socializare de către organizatori, manifestația este organizată pentru a protesta împotriva modificărilor la Codurile penale, încercării de schimbare a conducerii DNA, şi faţă de demersuri precum Legea defăimării, sprijinirea modificării Constituţiei în sensul restrângerii drepturilor unor minorităţi. S-au strâns şi semnături pentru iniţiativa legislativă a Uniunii „Salvați România” care cere ca persoanelor condamanete penal să le fie interzic accesul la funcţii publice.