Avocatul personal al președintelui Trump ar fi primit o mare sumă de bani pentru a aranja o întrevedere a liderului american cu președintele Ucrainei

Președinții Petro Poroșenko Donald Trump la New York, la 21 septembrie 2017

Potrivit BBC, avocatul personal al președintelui Donald Trump, Michael Cohen, ar fi primit 400 de mii de dolari sau mai mult pentru a intermedia o întrevedere la Casa Albă între noul președinte Donald Trump și președintele ucrainean Petro Poroșenko. Întâlnirea a avut loc anul trecut, iar potrivit unei relatări în exclusivitate a BBC, Poroșenko ar fi recurs la canale „alternative” de comunicare cu Washingtonul pentru că era îngrijorat de declarațiile pro-Putin făcute de Trump în timpul campaniei electorale din 2016. Nu există nici un indiciu că președintele Donald Trump ar fi știut de banii încasați de avocatul său.

Relatarea BBC se bazează pe surse din interiorul guvernului ucrainean. Aceleași surse susțin că în schimbul întrevederii de la Casa Albă, procuratura ucraineană ar fi înghețat ancheta în afacerile lui Paul Manafort, fostul șef al campaniei electorale a lui Trump, anchetat în Statele Unite pentru afacerile din Ucraina.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a respins categoric relatarea BBC-ului și a cerut ca ea să fie „retrasă”. Avocatul lui Trump, Michael Cohen, a respins și el relatarea BBC calificînd-o drept „minciună”.