Raportul Departamentului de Stat: persecuțiile religioase continuă să fie larg răspândite în lume

Secretarul de stat Mike Pompeo, prezentând raportul privind libertatea religioasă în lume

În Raportul privind libertatea religioasa în lume, dat publicității de Departamentul de Stat american astăzi, se arată că persecuțiile religioase continuă să fie larg răspândite în lume, citând ca exemple Rusia, Iranul, Afganistanul și Pakistanul, ca și Crimeea anexata de Rusia în 2014 și regiunile din Estul Ucrainei aflate sub controlul separatiștilor sprijiniți de Moscova.

Raportul vorbește despre situația Martorilor lui Iehova din Rusia, a căror activitate a fost interzisa în 2017, despre faptul că lideri religioși musulmani sunt reținuți și deținuți în Crimeea.

În Iran raportul vorbește despre situația unor lideri ai comunității Bahai, a musulmanilor convertiți la creștinism și a musulmanilor sunniți.

În Afganistan, scrie raportul, musulmanii care se convertesc la alte religii sunt condamnați la moarte, la închisoare sau li se confiscă proprietățile. Raportul aminteşte despre cel puţin 50 de oameni din Pakistan care au fost închiși fiind acuzați de blasfemie, dintre care, cel puţin 17 au fost condamnați la moarte.