Miting PSD la București: liderul partidului atacă din nou „statul paralel”

Miting PSD, Piața Victoriei, București, 9 iunie 2018

Sâmbătă, la București, în jur de 150 de mii de membri și simpatizanți ai partidului de guvernământ, Partidul Social Democrat, au participat la un miting organizat de partid , pentru a-și afișa popularitatea dar și pentru a protestat față de ceea ce consideră a fi „abuzurile din justiție”. Mitingul a avut loc o zi după ce Înalta Curte a amânat decizia în dosarul liderului PSD ,Liviu Dragnea pentru care procurorii au cerut mai mult de 7 ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Într-un discus ținut la miting, Dragnea a atacat din nou așa-numitul „stat paralel”, explicând mulțimii că sunt urmăriți „pas cu pas”, că „nimeni nu e în afara radarului statului paralel”. Aliatul său la guvernare ,Călin Popescu Tăricea, președintele Senatului și liderul ALDE, a declarat că „noua Securitate are doi părinți: Traian Băsescu si Klaus Iohannis” și „cozile lor de topor sînt Kovesi și Coldea". „Vă promit că ascultările telefoanelor vor inceta”, a spus de la tribună liderul ALDE. Călin Popescu Tăriceanu își așteaptă la rândul lui sentința, într-un porces de corupție, la fel ca mulți baroni locali sau edili din partidele aflate la putere.

Mitingul PSD a fost criticat între alții de preşedintele Klaus Iohannis, drept „ o abordare caraghioasă şi pur populistă". „Mitingurile sunt o formă de protest şi protestul se asociază în mod normal, într-o democraţie, cu opoziţia sau cu societatea civilă nemulţumită de guvernare. În nicio societate normală mitingul de protest nu se asociază cu cei de la putere” a explicat președintele Iohannis, citat de Agerpres.