După nevalidarea alegerilor : președintele Dodon atrage atenția că nu există contestații la adresa lui Ion Ceban

Igor Dodon și soția sa Galina la alegerile locale anticipate din Chișinău

Președintele Igor Dodon a criticat decizia primei instanțe care a invalidat alegerile pentru primăria Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, liderul PPDA. Într-o postare pe Facebook, președintele Republicii Moldova a scris că decizia „ridică multe semne de întrebare”.

„Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban?”, a scris șeful statului, sugerând că instanța ar fi trebuit să-l declare învingător pe candidatul Partidul Socialiștilor, formațiune pe care Dodon a condus-o până a deveni președinte. „Nu exista nici o plingere, contestare in instanta impotriva lui Ion Ceban. Mi se pare că aici avem de-a face iarăși cu standarde duble și justiție selectivă”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Candidatul socialist, Ion Ceban, care și-a acceptat înfrângerea, afirma anterior că socialiștii au sesizat instanța nu ca să ceară invalidarea rezultatelor scrutinului. Socialiștii l-au acuzat pe Andrei Năstase că ar fi lansat în ziua alegerilor apeluri către alegători de a se prezenta în număr mare la vot, deși recunosc că au făcut și ei același lucru.

Andrei Năstase a anunțat că va contesta la Curtea de Apel decizia primei instanțe privind invalidarea celor două tururi de scrutin, din 20 mai și 3 iunie, pentru fotoliul de primar al Chișinăului.