În România, instanța supremă ar urma să pronunțe sentința în dosarul lui Liviu Dragnea, liderul PSD

Liviu Dragnea

În România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să pronunțe, joi, sentința în dosarul în care Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat de guvernământ și președintele Camerei Deputaților, a fost învinuit de instigare la abuz în serviciu pe când era președinte al Consiliului Județean Teleorman. Pronunțarea sentinței a fost amânată de mai multe ori, judecătorii spunând că au nevoie de mai mult timp pentru studierea materialelor din dosar.

Dragnea este acuzat că a intervenit pentru menținerea în funcție a două angajate la Direcția Asistență Socială Teleorman, cu toate că știa că acestea lucrau de fapt pentru organizația locală a Partidului Social Democrat.

Procurorii au cerut lui Liviu Dragnea o pedeapsă cu închisoarea de șapte ani și jumătate pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. Totodată, procurorii au cerut anularea suspendării deciziei de condamnare a lui Dragnea la doi ani în dosarul Referendumului și transformarea acesteia în pedeapsă cu executare. Potrivit legii, în cazul unei condamnări, pedepsele se contopesc și se execută pedeapsa cea mai mare.