Socialistul Ion Ceban critică anularea alegerilor din Chișinău drept un fapt „fără precedent”

Ion Ceban, liderul consilierilor socialiști din Primăria Chișinău

Deciziile instanțelor judecătorești de a anula alegerile locale din Chișinău sunt „fără precedent” în lume, a apreciat Ion Ceban, liderul consilierilor socialiști în Primăria capitalei și fost candidat la funcția de primar. „Ce-i cu justiția moldovenească, se știe” a spus Ceban într-un interviu cu Radio Europa Liberă. Ceban a apreciat că anularea alegerilor locale din capitală ar mai putea fi contestată în instanțele internaționale, dar a lăsat de înțeles că nu este o alternativă realistă.

Fostul candidat socialist la Primărie a criticat din nou drept „ilegală” preluarea interimatului la conducerea capitalei de către viceprimarul Ruslan Codreanu (PPEM), dar a avertizat împotriva unei tentative de a încerca instaurarea unui nou primar interimar.

Codreanu a confirmat luni, la ședința săptămânală a Primăriei Chișinău că rămâne în această funcție până la alegerile locale regulate, programate pentru vara lui 2019.

Referitor la o serie de proiecte controversate de construcție din capitală, Ion Ceban a declarat că soluția ar fi trecerea terenurilor respective în domeniul public până la elaborarea unui plan urbanistic și nu anularea sau retragerea autorizațiilor de construcție.