Președintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe Laura Codruța Kövesi (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a președinției României, Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit anunțului făcut la Cotroceni: „...în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.”

Anunțul vine după ce la 30 mai Curtea Constituțională a recomandat președintelui să respecte o decizie a guvernării dominate de PSD de înlăturare a lui Kovesi de la conducerea DNA. Guvernanții o acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu și de defăimarea țării în străinătate. Opoziția politică și elemente ale societății civile din România îl îndemnaseră pe Iohannis să nu dea curs recomandării CC. Liderii coaliției guvernamentale îl amenințau însă, în schimb, cu suspendarea, dacă mai tergiversează concedierea lui Kovesi, considerată de mulți principala autoare a succeselor luptei anti-corupție din România ultimilor ani.