Maia Sandu: „De ce nu ne vorbește Guvernul astăzi ce are de gând să facă cu banii pe care i-a obținut de la BM?”

Maia Sandu (PAS)

Liderii opoziției de dreapta au numit „speculații” afirmațiile premierului Pavel Filip că sistarea ajutoarelor promise Chișinăului de Uniunea Europeană ar lovi, în primul rând, în copii și profesori. „Serios? Asta era destinația celor o sută de milioane de euro pe care le pierdem din cauza acestui regim iresponsabil? (...) De ce doar atunci când se pierd niște bani se vorbește despre destinația lor? De ce nu ne vorbește Guvernul astăzi ce are de gând să facă cu banii pe care i-a obținut de la Banca Mondiala?”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă ținute cu Andrei Năstase (PPDA) și Viorel Cibotaru (PLDM).

La finele săptămânii trecute, șeful cabinetului de miniștri de la Chișinău, Pavel Filip, a declarat că „banii din asistenţa macrofinanciară erau destinaţi pentru majorarea sumelor pentru alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe şi pentru salariile celor din educaţie”.

La 5 iulie, Parlamentul European a cerut Comisie Europene înghețarea ajutorului macrofinanciar și a celui pentru buget, ca urmare a invalidării rezultatelor scrutinului pentru primăria Chișinău.