Theresa May: „Comunicarea deschisă dintre SUA și Rusia reprezintă cheia pentru diminuarea riscurilor unei confruntări”

Președintele Donald Trump și premierul britanic Theresa May, miercuri la Bruxelles

Premierul britanic Theresa May a salutat organizarea apropiatului Summit dintre președintele SUA Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin. May este citată spunând că această întâlnire ar reprezenta un prilej pentru a scădea riscul unui conflict dintre NATO și Moscova.

La un dineu cu liderii țărilor NATO, din seara zilei de miercuri, 11 iulie, Theresa May a declarat: „comunicarea deschisă dintre SUA și Rusia reprezintă cheia pentru diminuarea riscurilor unei confruntări”. Totuși, șefa cabinetului de miniștri de la Londra a evidențial activitatea păguboasă a Federației Ruse, cu referire la acuzația că Kremlinul ar sta în spatele otrăvirii, în Marea Britanie, a dublului agent Serhei Skripal și a fiicei acestuia Iulia.

În ultima perioadă, relațiile dintre Londra și Moscova s-au deteriorat, mai ales după tentativa eșuată de otrăvire a familiei Skripal în sud-vestul Angliei. Incidentul a dus la o criză diplomatică, la fel și la un val de expulzări reciproce de diplomați ruși și occidentali.