Toate fracțiunile parlamentare moldovene au părăsit sala de ședințe ca protest față de PD și proiectele de lege privind amnistia fiscală

Fracțiunile parlamentare ale PL și PLDM au părăsit sala de ședințe în semn de protest față de refuzul majorității conduse de PD de a amâna examinarea proiectelor de lege privind amnistia fiscală, legalizarea veniturilor și bunurilor dobândite ilicit și modificarea sistemului de impozitare a persoanelor fizice.

Între altele, pachetul de legi prevede că cine are bani sau proprietăți nedeclarate le va putea legaliza până la sfârșitul anului contra unei taxe de 3%, cu excepția demnitarilor și beneficiarilor de credite frauduloase.

Deputații socialiști și cei comuniști la fel au părăsit sala Parlamentului. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a menționat că fracțiunea pe care o conduce nu vrea să voteze, mecanic, proiecte de lege pe care „nimeni nu reușește să le analizeze” și a criticat faptul că în ultimele zile din sesiunea de primăvară-vară, deputații „s-au trezit cu un teanc de proiecte de lege ce trebuiesc, în regim de urgență, adoptate de Parlament”.

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus că deputații fracțiunii au părăsit ședința din cauza refuzului majorității parlamentare de a dezbate inițiative propuse de socialiști.