Convorbiri la Panmunjom între generali sud și nord-coreeni pentru diminuarea tensiunilor militare

SOUTH KOREA -- South Korean chief delegate Major General Kim Do-gyun (2nd L) speaks with his North Korean counterpart An Ik San (2nd R) during their general-level military talks at the South side of the truce village of Panmunjom, July 31, 2018

Generali sud şi nord-coreeni s-au întâlnit marţi în satul de armistiţiu Panmunjom pentru a discuta despre o diminuare a tensiunilor militare, au confirmat oficiali la Seul. Discuțiile se concentrează pe punerea în aplicare a planurilor decise, în principiu, la summitul inter-coreean din aprilie. Potrivit mass-media sud-coreene, se aşteaptă ca nord-coreenii să facă presiuni pentru un tratat oficial de pace.
Coreea de Nord şi Coreea de Sud au rămas tehnic în stare de război din 1953, când a intrat în vigoare un accord de încetare a focului, care a pus capăt Războiul din Coreea (1950-1953). Anul acesta, tensiunile create de programul nuclear nord-coreean s-au diminuat treptat, după ce regimul communist de la Fenian s-a declarant dispus să negocieze cu Coreea de Sud si Statele Unite, proces care a culminat cu summitul din iulie dintre președintele american Donad Trump și lideruln nord-coreean Kim Jong Un.