Chișinăul ar urma să elibereze autorizații pentru cinci stații de testare tehnică auto din regiunea transnistreană

La Tiraspol (imagine din arhivă)

Cinci stații de testare tehnică auto din Transnistria ar putea fi autorizate să ofere servicii autoturismelor din regiune ce urmează să fie acceptate în traficul internațional pe baza unor plăcuțe de înmatriculare neutre.

Experții de la Chișinău și Tiraspol au discutat subiectul la întâlnirea de vineri, la Misiunea OSCE, anunță Biroul politici de reintegrare, într-un comunicat de presă.

Chișinăul s-a angajat să accepte mijloacele de transport din regiunea transnistreană în traficul internațional începând cu 1 septembrie.

La ședința grupurilor de experți s-a discutat despre înregistrarea la autoritățile competente din Republica Moldova a stațiilor de testare tehnică din regiunea transnistreană.

În comunicat se mai spune că șefii celor cinci stații au frecventat cursuri de instruire ale Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), care le va elibera, în timpul apropiat, autorizațiile de activitate în domeniul inspecției tehnice a autovehiculelor.

Experții vor continua discuțiile pe această temă, dar și asupra funcționalității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol.