Lavrov: Marea Britanie încearcă să își impună politica asupra UE și SUA

Sergei Lavrov

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a cerut Uniunii Europene să își întărească sancțiunile împotriva Rusiei, cerând blocului comunitar să rămână unit și să urmeze calea Statelor Unite, care luna trecută au întărit sancțiunile împotriva Moscovei.

Şeful diplomației britanice a lansat acest apel într-un discurs ţinut în Statele Unite, la Institutul pentru pace de la Washington. În discurs el a vorbit despre pericolul ce planează asupra credibilității Alianței Nord-Atlantice, dacă nu va fi dat un răspuns ferm și neechivoc acțiunilor Rusiei de încălcare a legislaţiei internaționale prin acțiunile împotriva unui fost spion rus Serghei Skripal și fiicei sale de la Salisbury și prin anexarea Crimeii.

Ca replică la discursul diplomatului britanic, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Marea Britanie încearcă să își impună politica asupra Uniunii Europene și Statelor Unite și că dă dovada de prea multă încredere în ea însăși. Moscova a negat că ar fi implicată în tentativa de otrăvire a lui Serghei Skripal și a fiicei sale, așa cum neagă și orice implicare în campania electorală americană din 2016.