Fostul avocat personal al lui Donald Trump a recunoscut comiterea de ilegalități în finanțarea campaniei prezidențiale a acestuia

Michael Cohen, fostl avocat personal al președintelui Donald Trump, președintele Donald Trump, și Tom Manafort fostul șef al campaniei electorale a actualului președinte american.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus că fostul său șef de campanie electorală găsit vinovat de săvârșirea crimelor financiare evaziune fiscală este „un om curajos”, care nu s-a lăsat „frânt” în timpul procesului. Trump a făcut declarațiile pe Twitter astăzi, după ce jurații unui tribunal federal din Alexandria, Virginia, l-au declarat vinovat pe Paul Manafort pe opt capete de acuzare, în procesul de evaziune fiscală și fraude bancare. Președintele american la criticat, însă, pe fostul său avocat personal, Michael Cohen, spunând că, spre deosebire de Manafort, acesta ar fi inventat niște „povești pentru a ajunge la o înțelegere” cu procurorii. Cohen tocmai a recunoscut comiterea de ilegalități în finanțarea campaniei prezidențiale a lui Trump. Ambele cazuri scot în evidență problemele juridice ale președintelui și sunt rezultate ale anchetei desfășurate de procurorul special Robert Mueller, care investighează presupusul amestec al Rusiei în campania din 2016.