Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, crede că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD „ar fi benefică”

Gabriela Firea părăsește sediul Parchetului General, unde a fost audiată în cazul protestului din 10 august, București, 4 septembrie 2018

În România, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat de guvernământ „ar fi benefică”, în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru, acela de a se consulta „doar cu două-trei persoane”, transmite Agerpres.

Primarul Bucureștiului a spus, marți, la TVR, că este doar punctul său de vedere și nu s-a consultat cu alţi colegi de partid. În ce priveşte persoanele cu care se consultă Dragnea, Firea a menţionat că sunt „câţiva apropiaţi”, mai mult din afara partidului, iar apropiaţii din interiorul formațiunii sunt „din ce în ce mai puţini”. Potrivit ei, sunt mulţi membri ai PSD, chiar vicepreşedinţi, care după căderea guvernului Tudose au aflat „pe surse” sau din presă care sunt candidaţii pentru funcţia de premier, ceea ce, în opinia sa, „nu este normal”.

Disensiunile din interiorul PDS s-au accentuat după suprimarea violentă a protestului diasporei din 10 august de la București. La recenta ședință a Comitetul Executiv al PSD, Gabriela Firea a cerut demisia ministrului de interne, Carmen Dan, pentru „premeditarea” violențelor și pentru că internele ar încerca să pună toată vina pentru cele întâmplate asupra prefectului capitalei, Speranța Cliseru.