PS a adunat șapte sute de mii de semnături pentru propunerea de transformare a Moldovei în republică prezidențială

Zinaida Greceanîi, lidera socialiștilor

Partidul Socialiștilor a adunat peste 700 de mii de semnături pentru schimbarea sistemului de guvernare din republică parlamentară în republică prezidențială. Totodată, într-o rezoluție a Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor, care s-a întrunit astăzi, formațiunea își confirmă întregul sprijin pentru președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și inițiativele sale politice și sociale. Agenția IPN o citează pe președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, care a declarat că cele peste 700 de mii de semnături colectate pentru trecerea la sistemul de guvernare prezidențial urmează să fie utilizate pentru programul electoral al formațiunii.

La ședința Consiliului a fost adoptată și o rezoluție în care se scrie că socialiștii sunt unicul partid care promovează „trecerea la sistemul de guvernământ prezidențial, păstrarea statalității moldovenești și a limbii moldovenești în Constituție, pacea interetnică, statutul de neutralitate al Moldovei pe arena internațională, relansarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă și păstrarea bunelor relații cu țările Uniunii Europene, reglementarea pașnică a diferendului transnistrean, echitatea socială, apărarea Ortodoxiei și a valorilor tradiționale”.

În același document, PSRM condamnă categoric „încercările regimului de guvernământ și ale pseudo opoziției pro-europene de a diviza societatea și își declară refuzul de a participa la jocurile lor politice infame”.