Putin: cei doi suspecți în cazul Skripal sunt civili

Fotografia celor doi suspecți, prezentată de poliția britanică.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că cele două persoane suspectate de Marea Britanie drept autorii tentativei de otrăvire a lui Serghei Skripal, au fost identificate. Și este vorba de doi civili.

Inițial, când premierul britanic Theresa May a anunțat că au fost identificați doi suspecți în cazul Skripal , Rusia a replicat că nu se știe cine sunt persoanele respective. Tot premierul May declara că este vorba de doi ofițeri ai Serviciilor militare ruse de informații, GRU – acum, președintele Putin afirmă că cei doi sunt civili. Mai mult, a precizat că cei doi „nu au nimic criminal” și speră că își vor prezenta singuri cazul.

Putin a făcut declarația la Vladivostok, unde găzduiește un forum economic internațional.

Fostul agent dublu rus Sergei Skripal și fiica sa Iulia au fost victimele unui atac cu agentul neurotoxic Noviciok în martie, în sud-estul Angliei. Autoritățile britanice au acuzat Rusia de a fi pus la cale atentul, acuzație respinsă consecvent de Moscova dar în mai, cazul Skripal a provocat cel mai mare val de expulzări reciproce de diplomați între țările occidentale și Rusia.