Furtuna „Florence” amenință cu inundații masive coasta de sud-est a Statelor Unite

Furtuna tropicală „Florence” ar putea provoca inundații masive în sud-estul Statelor Unite, în statele Carolina de Nord și de Sud și Virginia. Avertismentul meteorologilor vine după ce uraganul Florence și-a mai pierdut din intensitate, fiind „retrogradat” la nivel de furtună, dar rămânînd la fel de periculos . Până acum, cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, când un copac a căzut peste casa lor.

Râul Neuse din New Bern, Carolina de Nord, 13 septembrie 2018

Cu mai multe zile înainte ca uraganul să atingă coasta americană, autoritățile au ordonat evcuarea zonei și sute de mii de oameni și-au abandonat casele. Dar cel puțin la fel de mulți au ales să nu plece. Autoritățile locale au informat că aproape 800 de mii de persoane au rămas fără electricitate în Carolina de Nord și că va dura mai multe zile pentru a se relua alimentarea normală.

Acțiune de salvare, Virginia Beach, 13 septembrie 2018

Președintele Donald Trump a anunțat că va vizita zona sinistrată săptămâna viitoare, dar numai dacă vizita sa nu va jena într-un fel operațiunile de salvare sau curățare a urmărilor furtunii.