Rusia și China au criticat noile sancțiuni americane impuse Moscovei

Serghei Lavrov

Rusia și China au criticat noile sancțiuni impuse de Statele Unite Moscovei pentru ceea ce Washingtonul descrie drept „activități dăunătoare”. Reacțiile Chinei comuniste și de la Kremlin vin după ce autoritățile americane au adăugat 33 de ruși din serviciile de informații și sectorul de apărare pe o listă de persoane și entități sancționate. Așa-numita „Listă de persoane specificate” cuprinde de-acum 72 de nume.

Departamentul de Stat a spus că prelungirea listei are ca scop să facă Rusia să plătească „pentru interferența în procesul electoral american, comportamentul inacceptabil din Estul Ucrainei și alte activități maligne”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că noile măsuri nu ar avea „legitimitate în termeni de legislație internațională” și a amenințat cu contramăsuri, care „să corespundă cel mai bine intereselor rusești”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus, la rândul lui, că sancțiunile americane slăbesc valoarea dolarului și că Moscova va încerca să facă pași în continuare în direcția reducerii pe mai departe a interdependenței de economia americană și de valuta americană.